| Hip hop | |
|
+24PinkMya wannabe_dancer Deluded Mirko Fodor ritamulice Braincancer BladeOnardo andeoske oci Koka Lord Tvidža amala Peewee Tookiezgb sunset shani Admin anchica_pu JustDance Miss MoonWalk Christ Brown nermina123 Renchi pertla Just me 28 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Peewee
Broj postova : 153 Registration date : 26.12.2007
| Naslov: Re: Hip hop pon sij 07, 2008 9:22 pm | |
| - pertla je napisao/la:
- samo da ovo ne preraste u nadmetanje ko je bolji instruktor:S
samo je jedan "Trener" | |
|
| |
Tookiezgb
Broj postova : 5 Age : 35 Registration date : 06.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 08, 2008 1:11 pm | |
| cinjenica je da ima jako malo kvalitetnih trenera koji su spremni pokazat ti sve ono sto znaju.Shani je jedna od onih koja jako puno zna,i trudi se nama prenjet svoje plesačko znanje.. Zato ju jako cjenim... Nives ovo naplacujem duplo,lol | |
|
| |
Renchi
Broj postova : 283 Age : 40 Registration date : 15.11.2007
| Naslov: Re: Hip hop sri sij 09, 2008 6:33 pm | |
| nadam se da ce ova stranica pomoci i u tome..da se razbistre dileme oko trenera, grupa....
ali ja bih stvarno zeljela vidjeti sve grupe koje plesu hip hop na nekom natjecanju, battle-u...
tako ce se vise motivirati za napredak...svi ce uloziti vise truda...mozda ce se i vise ljudi ukljuciti u tu nasu plesnu scenu... | |
|
| |
Christ Brown
Broj postova : 30 Age : 36 Location : Mogadishu Job/hobbies : P.R. Registration date : 12.12.2007
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 6:05 pm | |
| - Renchi je napisao/la:
- ma naravno da je najbitnij ples...ali nije bas motivirajuce dati sve od sebe i truditi se i ne znam sto kada su oko tebe djeca 10god mlađa (a i vise)...
pogotovo ako nema bas nitko priblizno tvojih godina...kakva ti je atmosfera treninga kada sa nikime ne mozes ni popricati kako spada... sorry djevojko,ali je poprilično ograničeno razmišljati tako... opet dolazimo do onoga da plešeš zbog sebe... možda ne možeš popričati s takvim curama o temama koje tebe u tom trenutku interesiraju, ali ne možeš ni reći da ne možeš s njima prozboriti i koju pametnu. vjerojatno imaš hrpu toga zajedničkog s njima, ali ti je "ispod časti" prozboriti s njima (ne znam jesi li rekla hipotetski ili iz vlastitog iskustva), a naposljetku svi ste tamo zbog jedne zajedničke stvari - volite plesati... upravo zbog takve nepotrebne vrste elitizma (kao "ja sam starija od tebe,ti si za mene balavica, pričaj s rukom jer lice ne sluša" ) vam je u startu atmosfera na treninzima njonjava... | |
|
| |
anchica_pu
Broj postova : 31 Age : 34 Registration date : 02.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 7:53 pm | |
| ja ne mislim tako.bitan je ples da,ali neke stvari ne mogu funkcionirati ako ekipa nije ''složna''.a i 10 godina je razlika.ti sa 19 mozes neke stvari vise od nekog ko ima 9,ne samo u plesu nego i opcenito.to ne znaci da ih smatras manje bitnima ili nesposobnima,jer nije ni blizu tome.svaki studio grupe formira prema godinama jer to tako jednostavno ide.Jer da je isto bez obzira na godine i sve to onda se ni ti nebi druzio,izlazio ili sto vec sa ekipom svojih godina nego djecom iz vrtica.mislim,svi mi... | |
|
| |
Renchi
Broj postova : 283 Age : 40 Registration date : 15.11.2007
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 8:22 pm | |
| mislim da sam se mozda krivo izrazila...pa me zato malo krivo shvacate... nisam pisala bas doslovno da je tako nego okvirno stanje...
sto se tice tog razgovora sa ljudima na treninzima...odnosilo se bas na razgovor o plesu...o savjetima, kritikama, razvoju, motiviranju i svemu vezano uz napredak.... nitko nije spomenuo nista negativno prema osobama mladim od sebe, stoga nemojte napamet zakljucivati...tj stavljati mi rijeci u usta....
nije meni problem plesati u grupi sa 10godisnjacima..ali pristup radu njima i nekome mojih godina trebao bi i je drugaciji... razvoj njihovog plesnog izrazaja drugaciji je nego razvoj plesnog izracaja vec odrasle osobe sa izgradenom osobnoscu...itd...
shvatili ste me pre doslovno... slazem se ja i djelomicno sa ovime sto vi govorite... na kraju krajeva bitan je ples, sto sam i sama navela... ali sto sam takoder vec napisala, ako mozemo birati, birati cemo ono sto nam bolje odgovara zar ne? | |
|
| |
anchica_pu
Broj postova : 31 Age : 34 Registration date : 02.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 8:49 pm | |
| | |
|
| |
Christ Brown
Broj postova : 30 Age : 36 Location : Mogadishu Job/hobbies : P.R. Registration date : 12.12.2007
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 9:02 pm | |
| previše dramatizirate... rijetko koja osoba od 9 godina ide na ples i još uvijek dane provodi uz tv i crtiće, a čak i ako idu na neku vrstu plesa onda je to balet zbog (pre)ambicioznih roditelja... postoje "cure" od 30 pa kujakaju kako im atmosfera nije baš najbolja jer su neki mlađi od nje 10 godina... to je neki ženski kompleks ša ja znam kakav (sorry svim damama )... | |
|
| |
shani
Broj postova : 9 Age : 41 Registration date : 04.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 10:03 pm | |
| nije istina da djeca od 9 godina mogu manje od starijih jer sama sam upoznala (naravno izvan granica Hrvatske) klince koji rasturaju i mogu vise bas zato sto su klinci i nisu optereceni zivotnim problemima.. mladi su i jos se nisu zaboravili zezati i uzivati u svemu sto rade sto je kod odraslih mnogo prisutno i ukoceniji su te se teze prepuste potrebi za pokretom.. u svima nama je samo sto ju pod utjecajem okoline i odrastanja potisnemo duboko u sebe.. cagajuci sa takvom ekipom koja je nabrijana i predana tome sto rade samo je veliki plus za pojedinca.. vjerujem da bi mnogo toga mogli od mladih nauciti bas zbog njihove iskrenosti jer 40 % je tehnika i plesno umijece a sve ostalo je ono sto nosih u sebi i kako se nosis s tim.. s mojeg stajalista nisu bitne godine nego odnos voditelja prema polaznicima svojeg classa.. a plesati iskreno ne moze nitko tko se tome u potpunosti ne preda tako da u mojim ocima ne postoji rekreativa u plesu.. ali to je samo moje misljenje i slazem se da svatko ima svoju viziju | |
|
| |
Just me
Broj postova : 101 Registration date : 12.11.2007
| Naslov: Re: Hip hop pet sij 11, 2008 10:34 pm | |
| slazem se i sa Renchi i sa Shani...ali Christ Brown potpuno si u krivu sto gledas sve cure jednakim (negativnim) pogledom... koliko sam primjetila, bas cure na ovom forumu nisu neke iskompleksirane, bahate, zavidne itd...nego skroz ok i realne cure i mislim da im ne pada na pamet iz takvih nekih pre jadnih razloga negativno i cinicno gledati na osobe mlade od sebe... ovo sto je Renchi rekla POTPUNO prikazuje stanje kod nas...jer tako je...znam to po ljudima i njihovim pricanjima oko sebe... a svi bi mi zeljeli da je onako kako je rekla Shani... nadam se da cemo doci do toga da HIP HOP i opcenito ples u Hrv bude nesto sto ce se razviti, gdje ce sve plesne skole imati nivo dostojan onog u inozemstvu (gdje se ulaze u ples)...i sve ostalo naj naj sto se tice toga... meni je super ova ideja stranice i ovaj forum...jer citajuci postove, razlicita razmisljanja i meni su neke stvari jasnije, zelim jos vise popraviti neke stvari i nadam se da ce sto vise ljudi doci do istog zakljucka i promijeniti nesto... p.s. nadam se da nisam offtopicala!! | |
|
| |
Christ Brown
| Naslov: Re: Hip hop sub sij 12, 2008 5:06 am | |
| - Just me je napisao/la:
- ali Christ Brown potpuno si u krivu sto gledas sve cure jednakim (negativnim) pogledom...
: napisah kilometarski post i onda neka greška na forumu pri postanju duboko se ispričavam ako sam ostavio ovakav dojam ... nažalost često sam bio svjedok tome da jedna cura ne podnosi drugu samo iz njoj očitih razloga, a jjoš su više priceless oni trenuci kada jedna cura drugoj "podmeće nogu" iz istog razloga rijetke su cure (a iskreno se nadam da ste i vi takve) koje mogu "voljeti" drugu curu čak i ako je ne poznaju dovoljno dobro (ili barem slobodno ignorirati ako ništa drugo)... moram priznati da je uistinu teže raditi s mlađima od sebe jer uz sve razloge koje ste dosad naveli također vas stavlja u ulogu učitelja (@Renchi - upravo tada imaš šansu udijeliti nekom konstruktivnu kritiku,a kroz to educiranje mladih snaga i sama možeš izvući korist koja se manifestira u vlastitom napredovanju. od svakog se može naučiti nešto-čak i od djevojčice kojoj mama još uvijek ne da da nosi ruž ili maskaru ) i/ili uzora. ne postoji nijedna cura od 13 godina koja ne želi biti kao njezina prijateljica s treninga od 23... nezahvalno je govoriti iz muške perspektive [k tome sam na funku što još uvijek (nažalost) ne vrvi ženama], ali stalno sam u prisustvu cura koje plešu hip hop i koliko god ima divnih i krasnih mladih dama koje bih na samo na temelju njihovih moralnih vrijednosti oženio sutra, tako ima i onih koje ne podnose djevojke oko sebe samo iz njima očitih razloga...normalno da je to njima posve normalno i da ne vide ništa loše u tome,ali to JE loše... umjesto da samo pričate kakvo je stanje u hrvatskoj,prestanite očekivati da će promjenu poduzeti osoba koja stoji pored vas (a ta osoba najčešće očekuje isto)... bit plesa nije u nadmetanju već u vlastitom izražavanju (čak i u betlu...svi ulijeću sa "uaaaaaaaa pokidat ću ga" umjesto sa "show me what you got - pa da se oboje tome možemo diviti,a netko treći će odlučit tko je od nas bolji") mene samo zanima kako je shani došla do onih 40% edit: ovaj post je ispao i duži od prvog sorry ako smaram | |
|
| |
Peewee
| Naslov: Re: Hip hop sub sij 12, 2008 6:29 pm | |
| ja sam vodio tecajeve 5 godina, imao sam grupu u kojoj je u isto vrijeme trenirao 5godišnjak i 28godišnjak i jednom i drugom je bilo apsolutno zabavno, od 30 ljudi koji su bili u grupi nije se moglo nac 5 ljudi sa istim brojem godina i svima je bilo super na treninzima... | |
|
| |
Peewee
| Naslov: Re: Hip hop sub sij 12, 2008 6:30 pm | |
| ali istina i ja da idem sad negdje nesto trenirat, htio bi da su ljudi s kojima treniram bar priblizno stari kao ja... | |
|
| |
shani
| Naslov: Re: Hip hop ned sij 13, 2008 1:04 am | |
| - Christ Brown je napisao/la:
mene samo zanima kako je shani došla do onih 40% ..moje je misljene da je u plesu nabitnija poruka koju ti nosis u sebi i sto njime zelis iznjeti i tek onda pokret dobiva na kvaliteti i odlazi u sferu gdje se na ples gleda kao umjetnost (tj nesto vise od pokreta) al naravno tehnika i osnove se moraju znati..i tijelo mora slusati da bi mogli napraviti sto zelimo i kako zelimo.. i zato mi je bitnija dusa i um i mnogo volje jer sve se moze iztrenirati i nauciti ako to iskreno zelimo.. | |
|
| |
Just me
Broj postova : 101 Registration date : 12.11.2007
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 12:48 am | |
| shani stvarno je super ovo sto si napisala... ALI ima tako malo ljudi koji se potpuno posvete plesu....puno ljudi to uzima kao hobby, nesto za razonodu, drustvo....kao da znaju da od toga nece imati neku buducnost (tipa profesionalnu), sto je npr otvorena mogucnost ako toliko vremena i volje ulazes u sport i onda se niti ne unose toliko u ples niti nista. | |
|
| |
amala
Broj postova : 8 Registration date : 15.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 1:09 am | |
| hmm.., ne znam kaj da vam kazem nakog svaga ovoga.. i jos nisam cula za tecajeve funka kao plesa, posebice ne u hrv..ako se o tome govorilo kao sto sam se i iznenadila da je moguce studirati funk i mislim da je to fenomenalno..
sto se tice hip hopa kao plesa.. plesala sam u klubu godinu dana, i prestala jer sam odlucila prijeci na drugu vrstu plesa..
ali sto se tice opcenito plesa.., nikako da nastavim sa necim jer.. (sad cu biti iskrena) imam problem u svojoj glavi i ne znam kako ga rijesiti.. volim plesati.., ali nikako da nastavim jer mislim da se bojim.., bojim se da mi taj ples nece ici.. i onda da nakon svog onog uzbudenja zbog plesanja shvatim da nisam stvorena za to zbog ne znam cega..
ali eto svaki dan si govorim..sve se moze kad se hoce.. =D sam da to i upijem jednog dana.. | |
|
| |
shani
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 1:44 am | |
| cesto mi kazu da zivim u drugom svijetu i da je realnost drugacija od moje percepcije ali meni je divno i ne zelim se probuditi:)
sanjam i tako zivim.. zelim vise.. u mom svijetu ples je ono sto me pokrece.. tako da mogu ponosno reci da ljudi koje treniram dodu na trening i sanjaju samnom:)
i ne vjerujem da netko ide rekreativno na satove plesa jer to iziskuje maksimalnu posvecenost na trenkasu i ako se ne predas to nije to.. i zato smatram da se vise radi o ne edukaciji ljudi da uspijesno pronadu potrebu za poketom i da joj se prepuste..
ne moras se ti time profesionalno baviti i nema bas neke velike mogucnosti ali to i ne treba biti motivacija.. potreba treba izaci iz nas i biti ona ravnoteza u zivotu.. kad zaboravimo na svakodnevnicu i probleme i prepustimo se svijetu ritma i maste:)
ljudi oprostite za pretjerano filozofiranje:) | |
|
| |
amala
Broj postova : 8 Registration date : 15.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 2:13 am | |
| hehe.. ne brini.. lijepo je to sroceno.. =) | |
|
| |
Peewee
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 3:08 am | |
| - shani je napisao/la:
- cesto mi kazu da zivim u drugom svijetu i da je realnost drugacija od moje percepcije ali meni je divno i ne zelim se probuditi:)
sanjam i tako zivim.. zelim vise.. u mom svijetu ples je ono sto me pokrece.. tako da mogu ponosno reci da ljudi koje treniram dodu na trening i sanjaju samnom:)
i ne vjerujem da netko ide rekreativno na satove plesa jer to iziskuje maksimalnu posvecenost na trenkasu i ako se ne predas to nije to.. i zato smatram da se vise radi o ne edukaciji ljudi da uspijesno pronadu potrebu za poketom i da joj se prepuste..
ne moras se ti time profesionalno baviti i nema bas neke velike mogucnosti ali to i ne treba biti motivacija.. potreba treba izaci iz nas i biti ona ravnoteza u zivotu.. kad zaboravimo na svakodnevnicu i probleme i prepustimo se svijetu ritma i maste:)
ljudi oprostite za pretjerano filozofiranje:) ja razumijem sto govoris i slazem se s tobom... | |
|
| |
Lord Tvidža
Broj postova : 102 Registration date : 14.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 5:15 am | |
| Ja isto razumijem što si napisala i slažem se s tobom, a kasnije ću slagati "tetris" dok budem vježbao "tutting". Možda i koju majicu složim. Nikako da u ormar pospremim ono šta sam sa štrika prekjučer skinuo.. | |
|
| |
Koka
Broj postova : 435 Age : 35 Location : Đurđevac Job/hobbies : Biciklizam/Bboying Registration date : 13.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 12:48 pm | |
| LoL,Seyo-haha ja ti pomognem=)
Ovaoga natrag na temu:Vidis ja mislim da se pokaze pravilan rad i zelja da druge zelin nauciti da nije bitno tko koliko godina ima za hip-hop al uvijek je tu neka visa sila koja nebude klincima dopustilada treniraju odmalena,a klinci ako bi se protivili ta visa sila(roditeli)im nebi svedno dozvolila,vecina ljudi klince salje na nogomet,kosarku ili SL.AL npr ja mislim dok klinci nesto ocu da trebaju vise toga isprobati pa onda reci meni se ovo svida i ja bi to treniral npr,a ne ih slati zato jer roditelji hocu da on trenira nogomet i da jednog dana bude dobar.Onda klinci(mislim na djecu do 10g)odu trenirat nogomet to im je dosadno trenr se stalno dere na njega pa pocne svada doma kaj zmislja kaj je los na treninzima i tako.TO je bio i moj slucaj od moje 6 godine htio sam kosarku stara me dala na jebeni nogomet,Al dobro brat mi je treniral kosarku pa sam sa 7 godina i ja presel treniral ju do 17 godina dok si nisam nogu strgal,i sada nastavljam brejk!a brejk sam poceo sa 15 g. AL opet Roditelji su ti koji nisu vidjeli Hip-hop u cijelosti jer toga nije bilo dok su oni bili mladi bar ne kod nas,pa ih salju na nogomet jer je to moderan sport.kao..! | |
|
| |
Christ Brown
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 6:57 pm | |
| - Just me je napisao/la:
- shani stvarno je super ovo sto si napisala...
ALI ima tako malo ljudi koji se potpuno posvete plesu....puno ljudi to uzima kao hobby, nesto za razonodu, drustvo....kao da znaju da od toga nece imati neku buducnost (tipa profesionalnu), sto je npr otvorena mogucnost ako toliko vremena i volje ulazes u sport i onda se niti ne unose toliko u ples niti nista. ovo ša si rekla izjednačava ples sa poslom... ples JE razonoda i društvo je često kul, ali kao u svim ostalim aspektima života moraš biti uporan da postigneš nešto dok neki oko tebe nisu na to spremni... ja želim biti bolji samo zato da se još više zabavljam i da pronađem nešto drugo u tome što još ne znam pa da i u tom budem bolji | |
|
| |
Koka
Broj postova : 435 Age : 35 Location : Đurđevac Job/hobbies : Biciklizam/Bboying Registration date : 13.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop uto sij 15, 2008 9:18 pm | |
| [/quote]ovo ša si rekla izjednačava ples sa poslom... ples JE razonoda i društvo je često kul, ali kao u svim ostalim aspektima života moraš biti uporan da postigneš nešto dok neki oko tebe nisu na to spremni... ja želim biti bolji samo zato da se još više zabavljam i da pronađem nešto drugo u tome što još ne znam pa da i u tom budem bolji [/quote] Slazem se s tobom.Da Znaci sto se vise trudis i sto vise zelis i dajes drugima.u ovom slucaju znanje.vise ces uspjeti!! | |
|
| |
andeoske oci
Broj postova : 7 Age : 38 Location : Rijeka Job/hobbies : dancing Registration date : 16.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop sub vel 09, 2008 12:10 am | |
| Nije bitno gdje plešeš jer plešeš radi sebe.... i zato jer to voliš, jer kad uđeš u dvoranu i počne muzika, ostajete samo ti i muzika. Nema briga i problema.... Samo pustiš tijelo da sluša i priča svoju priču kroz pokrete. Previše se javlja nekakvih "natjecanja" u kojima se gleda gdje se trenira i tko je bolji. To nije bit... Bitno je da se radi ono što ljude veseli i opušta, i da drugi to mogu vidjeti i zajedno sa vama u tome uživati. Smatram da je iskusan plesač onaj koji može pokazati svoje osjećaje kroz ples... onaj koji gluhom čovjeku kroz pokrete pokaže muziku... Nije bitno koliko se i gdje pleše, bitno je da se to radi iz srca... | |
|
| |
Lord Tvidža
Broj postova : 102 Registration date : 14.01.2008
| Naslov: Re: Hip hop sub vel 09, 2008 5:04 pm | |
| Pleše se radi pičaka i love, a ne veselja i zabave. :-) Smatram da je iskusan plesač onaj koji može eksplozivnije i sa boljom tehnikom i formom pokazati svoje "skills" kroz ples i odraditi više gaža za hrvatske estradnjake... Treba plesati na velikom pozornicama i "fancy" mjestima, bitno je da se digne dobar "cash".... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hip hop | |
| |
|
| |
| Hip hop | |
|