SamoPlesi.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SamoPlesi.com

plesi, komentiraj, savjetuj....

Početna stranicaPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Sto je to Newstyle Hiphop?

Go down 
+2
ZooS
duje/swoop
6 posters
Autor/icaPoruka
duje/swoop

Male Broj postova : 15
Registration date : 10.07.2008

Sto je to Newstyle Hiphop? Empty
PostajNaslov: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimesri lis 01, 2008 5:26 pm

New School Hip-Hop tj. New Style Hip-Hop (skraćeno od ....New York.... Style Hip-Hop) tj. Freestyle Hip-Hop dance je vrlo jednostavno ples koji se pleše na Hip-Hop glazbu i počeo razvijati 1984. godine u New Yorku.....

....

U esenciji, Hip-Hop Dance je ples Hip-Hopa kao pokreta, jer je bboying kao takav postojao i prije početaka Hip-Hop kulture, što se vidi i po vrsti glazbe na koju je orijentiran bboying (breakbeat i funk). Hip-Hop Dance (u nastavku Hip-Hop) je primarno bio društveni ples, no nakon populariziranja i prihvaćanja od strane masa prerastao je u stil. Nadalje, Hip-Hop je prvenstveno orijentiran na pojedinca, odnosno solo ples, tj. improvizaciju (freestyle) i kao takav ističe individualnost svakog plesača.....

.. ..

Osnova Hip-Hop plesa su old school party plesovi (drustveni plesovi a.k.a. social dances) iz New Yorka. Iz tih plesova su se razvili koraci, tj. podstilovi, koji su postali opce prihvaceni od ljudi poceli se koristiti sve vise. Na taj nacin je Hip-Hop postao plesni stil.....

Što se tiče utjecaja drugih plesova u Hip-Hop… Svi tzv. street plesovi su na neki način inkorporirani u njega (lockin, poppin, house, bboying), kao i drugi plesovi i vještine (latino plesovi, capoeira i sl.), što u biti znači da je sve dozvoljeno, no naravno izvedeno na poseban Hip-Hop način.....

.. ..

Naravno treba razlikovati današnje plesne trendove od "pravog" Hip-Hopa. Ono što se danas vidi po spotovima, koncertima i slično je ples orijentiran na grupnu izvedbu, tj. koreografiranu izvedbu, što je najvažnija razlika od Hip-Hopa. Uz evoluciju glazbe da se primjetiti da je Hip-Hop glazba otišla u drugom smjeru, voše orijentiranom na R'n'B i slične glazbene stilove koji se po osnovnome beatu razlikuje od originalne Hip-Hop glazbe i baš radi toga su se popularizirali "Hip-Pop" plesni stilovi koje vidimo danas (Street jazz i R'n'B lyrics). Naravno i ti plesovi su pozitivno utjecali na Hip-Hopa unoseći nove elemente i korake te na taj način potpomogli evoluciji Hip-Hopa.....

.. ..

Kao pioniri ovog plesa se navode članovi plesne grupe MopTop odnosno Elite Force iz SAD-a. Originalna tj. osnivačka postava je slijedeća, Buddha Stretch, Link i Loose Joint. Buddha Stretch je u biti prvi Hip-Hop koreograf, radio je koreografije za, između ostalih, Mariah Carey, Will Smitha i TLC.....

.. ..

Ovaj tekst je spojen i izvučen iz raznih tekstova dostupnih preko interneta i složen na način koji je po meni logičan, dakle uzmite u obzir i ljudsku komponentu u pisanju ovoga teksta i činjenicu da je ovo skraćena povijest hip-hopa, tj. povijest hip-hopa kako sam je ja shvatio i doživio kroz čitanje članaka i neke razgovore sa drugim plesačima.....

p.s. u hrvatskoj niko to ne plese... mi iz Unit-X smo najblize, al smo jos uvik prilicno daleko od toga...

EDIT 3.12.2008. : Nakon novih saznanja promjenio sam dio o osnovama Hip-Hop plesa.

Zadnja promjena: duje/swoop; sri pro 03, 2008 1:24 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://www.unit-x.net
ZooS

ZooS

Male Broj postova : 64
Registration date : 21.01.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimesri lis 01, 2008 11:35 pm

to je ono šta si mi pričao u splitu kad smo se vidli...

ajde hvala ti na ovoj skraćenoj verziji...jel bi mi mogo preko maila poslat sav materijal ili linkove ako ti se da, ja sam tražio nešto po netu pa nisam baš uspio kompletno sve nać...
[Vrh] Go down
ritamulice

ritamulice

Male Broj postova : 270
Job/hobbies : Plesni Koreograf
Registration date : 21.02.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimečet lis 02, 2008 5:55 am

Svaka cast, i sam sam pokusavao spojiti razne clanke sa neta o plesnoj povjesti Hip Hopa,jer neki kompletirani tekst ne postoji. Podaci idu u proslost do Hypea / New Jack Swinga ... sve prije toga sto sam citao blo je neka nategnuta verzija autora teksta (od funka,swinga i sl.. ) Ovo je jedan od relevantnijih i najjednostavniji opisa hip hop plesa. Tekst kopiram i ljepim na zid dvorane na uvid Very Happy

Citat :
p.s. u hrvatskoj niko to ne plese... mi iz Unit-X smo najblize, al smo jos uvik prilicno daleko od toga...
ima pojedinaca koji su dobri(malo) ali su iz raznih gradova i raznih plesnih klubova (za razliku od Unit-x) pa tako naspram vas ostatak scene izgleda razvodnjeno.
[Vrh] Go down
duje/swoop

Male Broj postova : 15
Registration date : 10.07.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimepon lis 06, 2008 11:12 am

Deda je napisao/la:
Citat :
ima pojedinaca koji su dobri(malo) ali su iz raznih gradova i raznih plesnih klubova (za razliku od Unit-x) pa tako naspram vas ostatak scene izgleda razvodnjeno.

i samo cu onda opet napisat onda... NIKO ne plese u hrvatskoj hiphop newstyle... moje misljenje...
mogu ljudi pokusavat, pokusavamo i mi, al to nije to...
[Vrh] Go down
http://www.unit-x.net
New groove

Broj postova : 10
Registration date : 08.04.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimepon lis 06, 2008 8:19 pm

Ovo je stvarno najbolje šta sam do sad pročita o tome šta je u biti,i od kud dolazi hip-hop dance! Nemam mišljenje jer sam prekratko u tome svemu, ali povijest se u svakom slučaju mora znati kako bi se moglo raditi na osnovama i razvijati se dalje! Super post! Tenks!
[Vrh] Go down
cinderella:)

cinderella:)

Female Broj postova : 4
Registration date : 17.10.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimepet lis 17, 2008 1:22 am

slažem se da većin u hrvatskoj ne pleše new style...ali zašto bi ga i plesali,najbolje je mješati razne stilove...jer ples je ples..i pravi plesač uživa u svakoj vrsti plesa:)
[Vrh] Go down
ritamulice

ritamulice

Male Broj postova : 270
Job/hobbies : Plesni Koreograf
Registration date : 21.02.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimepet lis 17, 2008 2:05 am

cinderella:) je napisao/la:
slažem se da većin u hrvatskoj ne pleše new style...ali zašto bi ga i plesali,najbolje je mješati razne stilove...jer ples je ples..i pravi plesač uživa u svakoj vrsti plesa:)

... pa to i je u neku ruku New Style ... mjesavina raznih stilova. Very Happy
[Vrh] Go down
Koka

Koka

Male Broj postova : 435
Job/hobbies : Biciklizam/Bboying
Registration date : 13.01.2008

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitimepet lis 17, 2008 11:03 am

Ovo m ise svida svaka cast Duje!sada cu i ja nesto naucit=)!
[Vrh] Go down
http://energy000.blog.hr
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Sto je to Newstyle Hiphop?   Sto je to Newstyle Hiphop? Icon_minitime

[Vrh] Go down

Sto je to Newstyle Hiphop?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» HIPHOP DELIGHT 12 - 17.4., Osijek
» HipHop & House Workshops - Swoop
» Super Salee(5*Virgins) @ BattleTime5/HIPHOP battles!!!