Broj postova : 68 Age : 39 Location : zagreb Job/hobbies : wajtica Registration date : 03.03.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sri tra 23, 2008 10:56 pm
xx je napisao/la:
Evo,Čupava! Ugasila sam caps lock...ne mogu vjerovat da ti je to smetalo. Ja inače malo slabije vidim pa mi je puno lakše čitat velika slova. Ova mala u ovoj kućici su užas! Nisam mislila da bi to ikom moglo smetati ali očigledno da nas ima svakakvih!!! Ali evo...samo da udovoljim tvojim čudnim prohtjevima pisat ću malim slovima pa makar oćoravila....happy???
I još jedna opaskica tebi, Čupava!!! I nije ti neka fora ovako upadat u nečiju konverzaciju i govorit meni ili nekom drugom kada trebamo prestat pisat, zar ne? Malo nekulturno od tebe....Ovo je FORUM (sorry za vel'ka slova) i ja (i bilo tko drugi) ću pisat koliko me volja o čemu god me volja i iznosit ću svoja mišljenja koliko hoću, a ti nemaš prava govorit mi kada da prestanem, ok? mislim da sam u pravu!!
totalno si mi ono... da bi čovjek reč rekel...
PinkMya
Broj postova : 200 Age : 37 Location : Zagreb Job/hobbies : Kelkope Registration date : 01.01.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sri tra 23, 2008 11:53 pm
xx...nisam, to je sofia boutella...ali gledam ovako u nju pa mi je motivacija ja bi takve ručice..hehe
flameica
Broj postova : 14 Location : Rijeka Registration date : 04.07.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... pet srp 04, 2008 8:54 pm
Znam da je prošlo puno vremena od vaših postova i da ovo čak možda nitko neće ni vidjet al nema veze... ipak ću kazat ono što mislim
Svi imaju pravo na svoje mišljenje, pa tako i "xx" ali ipak mislim da nije trebala toliko "popljuvati" tu predstavu jer nije bilo toliko loše... ja jesam članica plesne grupe Flame, i zaista jesu najuspješnija grupa u Rijeci, Hrvatskoj i ko zna gdje ne. Jer znam kako plešu i to je moje osobno mišljenje.
To što je "xx" rekla da je tih 20 kn u vjetar bačeno, ja mislim upravo suprotno. Predstava je po mom mišljenju bila odlična, prošlogodišnja The best of musicals mi je ipak možda malo bolja, al ne mogu bit sve savršene, zar ne? Mislim da nema niti jedan antitalent u cijeloj plesnoj grupi, a pogotovo ne među ovim odličnim plesačicama
xx.. pretjerala si
Žao mi je što ovo moram reći ali predstava je bez veze! Od Martine sam očekivala puno više kao od jedng pozbatog plesnog pedagoga ali ona stoji na mjestu zadnje 2-3 godine koliko sam ja uspjela primjetiti! Koreografija je užas, već vidjeno sto puta od nje. Stalno isti pokreti. Ili neko skakanje upokolo bez imalo smisla
I ja sam od Martine očekivala malo više, jer ona ima stvarno izvanredne koreografije i predivno pleše. I isto tako me Maja Kereš očarala svojim hiphop dijelom jer je bio fantastičan i stvarno sam uživala gledajći ga.
Još jednom svaka čast curama u prvim redovima, savršene ste i u pokretima i u izrazu lica ali nažalost cijelokupni dojam....NULA!
Baš se pitam što bi cure u prvim redovima bile bez onih u zadnjim!!! Ništa!!! Jer brojnost je ono što čini grupu.
Po mom osobnom realnom misljenju SVAKI PLESAČ NA TOJ POZORNICI STAJAO JE ZASLUŽENO!!! TI NITI ITKO DRUGI TO NEMA PRAVO OSPORAVATI!!!
Slažem se i mislim da je to potpuno realno... I nitko, baš NITKO neće znati koliko je znoja, truda, volje i ljubavi pušteno i dano za tu jednu predstavu, bila ona dobra ili loša.
Pozdrav svima!
Zadnja promjena: flameica; čet svi 28, 2009 12:32 am; ukupno mijenjano 1 put.
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 1:32 am
I da, još sam nešto zaboravila. Evo naše završne produkcije od prošle godine (2.6.2007). Nije cijela, neki dijelovi iz par koreografija. Pa da se vidi...
Zadnja promjena: flameica; sub pro 13, 2008 9:03 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Deluded
Broj postova : 65 Registration date : 30.03.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 2:11 am
zašto svi pjevate dok plešete??
chupava
Broj postova : 68 Age : 39 Location : zagreb Job/hobbies : wajtica Registration date : 03.03.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 11:00 am
najbolja mi cura na 5.min i 25sec
i ja bi izbacila pjevanje također
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 2:00 pm
Zadnja promjena: flameica; sub pro 13, 2008 9:04 pm; ukupno mijenjano 1 put.
chupava
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 2:26 pm
pa teže je otplesati sa izrazom lica koji prati koreografiju, nego pjevajući pjesmu ne znam, to mi djeluje amaterski...
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 2:39 pm
Pa i pjevamo da bismo pratili koreografiju mimikom lica...
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 2:40 pm
malo sam zbrljala ovo zadnje, al nema veze, valjda ces skuzit sto sam htjela rec
Deluded
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 4:05 pm
meni to isto izgleda neprofesionalno totalno. mislim, super plešete, ali bilo bi bolje bez toga
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 5:02 pm
A ne znam... svi plesači pjevaju dok plešu. Ne samo u našoj grupi, nego i u ostalim...
Deluded
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 5:28 pm
ali većinom pokušavaju pjevati u sebi, ne miču usta
chupava
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 6:44 pm
ummm, nitko ne pjeva... ne znam ja di si ti to gledala... u mjuziklima se pjeva i pleše... i nigdje drugdje.
Deluded
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sub srp 05, 2008 7:14 pm
chupava je napisao/la:
u mjuziklima se pjeva i pleše... i nigdje drugdje.
da.. zato vam pjevanje jedino paše u onoj pjesmi iz filma "a chorus line" - i hope i get it
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... ned srp 06, 2008 12:52 am
A čujte, ako ne smeta sudcima onda nije valjda bas presudno..
Zadnja promjena: flameica; čet svi 28, 2009 12:34 am; ukupno mijenjano 1 put.
rodca
Broj postova : 8 Age : 41 Location : Zagreb Registration date : 03.07.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... uto srp 08, 2008 12:24 am
Vec 17 godina plesem balet i jazz balet i nikad nisam pjevala dok plesem... Dapace, naucena sam da upozoravam sve oko sebe dok plesu da NE pjevaju. No, svatko ima pravo na svoje vidjenje svijeta... Meni je osobno to neprofesionalno. Pokazatelj veceg umijeca mi je kada uspjesno prilagodis mimiku lica osjecaju pjesme bez pjevanja.
Never mind that, flejmice svaka cast, skidam kapu, jako lijepo!
"I ja sam od Martine očekivala malo više, jer ona ima stvarno izvanredne koreografije i predivno pleše. I isto tako me Maja Kereš očarala svojim hiphop dijelom jer je bio fantastičan i stvarno sam uživala gledajći ga. Možda je zaista "kvaka" u tebi "xx". Možda više voliš ili ti je zanimljiviji hiphop pa ne vidiš pravu čar jazza. Jer on je poseban."
Evo ovako, kao prvo, znam vjerovatno bolje od tebe koliko je jazz poseban!! Dugo sam godina plesala profesionalni balet pa čak i jazz neko vrijeme tako da mi je on puno bliži od hip hopa s kojim se nisam ni susrela do prije par godina...pogotovo ga nije bilo u Hrvatskoj!! Ali to nema veze zato jer znam prepoznati dobar nastup, dobru koreografiju i dobrog plesača i kada se radi o plesu koji mi nije najdraži!! Zato još jednom skidam kapu Maji...možda počnem trenirati hip hop. Govorim to jer znam da je blizu svjetske razine. Ja znam da su moji kriteriji oštriji puno od većine ljudi...ali znam šta pričam!!! Bila sam puno po vani i nagledala se raznih nastupa, predstava, showova i koncerata po Americi, Parizu, Madridu...što većina naših plesača nikada neće. Kada tako nešto vidiš onda se malo razočaraš kada pogledaš našu NAJBOLJU plesnu grupu o kojoj svi tako puno pričaju i otkriješ da su daaaleko od savršenstva.
"Ove godine je bilo manje vremena za uvjezbavanje koreografija i mooozda su neke cure malo manje vjezbale pa time nisu napredovale kao ove ostale ali ja još uvijek mislim da je to izvrsna grupa puna talenata koji imaju ono što je jedino bitno kako je i Kekica rekla..."
Ovo nemoj više nikada izjaviti. Mislim molim te, zamisli da dođeš u jedan Pariz, platiš kartu 100EUR za neku predstavu, što uopće nije rijetkost, i oni ti otplešu onak prosječno, zadnji redovi falšaju a ti se ne možeš uživjeti u predstavu jer ti oči stalno bježe na ove koji griješe....pa ti oni na kraju kažu takvu neko glupost da nisu imali vremena uvježbati predstavu!! Nedopustivo!! Isto tako nije fer da se neke cure trude i vježbaju više nego druge (što se u predstvi vidi) pa onda plešu isti broj dionica, iste koreografije i u istom redu. To ih obeshrabruje pa se u konačnici i one prestnu trudit jer vide da nema smisla. Tko ne dolazi redovito na treninge, zabušava ili slično...nije mu mjesto u predstavi...nije fer da se zbog par loših karika pokvari cijeli dojam.
"Baš se pitam što bi cure u prvim redovima bile bez onih u zadnjim!!! Ništa!!! Jer brojnost je ono što čini grupu. A jedna cura (neću spominjat ime) ali predivno pleše i zaista ne znam zašto je u nekim koreografijama bila u zadnjem redu, čak je za neke i najtalent dinosaurske grupe, naravno osim za njene juniorke pa tako i mene... Svaki plesač je u nekoj koreografiji bolji, a u nekoj lošiji..."[/i]
Draga, grupu plesača čini 3 i više plesača tako da nije brojnost ondnosno kvanititeta ono što čini grupu već kvaliteta...to bi trebala znati!! Na pozornici puno bolje izgleda manje plesača koji plešu kao jedan nego njih 28 pd kojih njih 10 falšaju! Vjerujem ti kad kažeš da postoji jedna cura koja pleše u zadnjem redu a talenterianija je od ostalih....to je nažalost zbog nekih privilegija koje neke cure imaju a nisu toliko dobre..to se često događa...međutim kod profi plesača za to nema mjesta! Iz tih razloga je netko više profesionalan netko manje...
[i]"Slažem se sa Kekicom i mislim da je to potpuno realno... I nitko, baš NITKO neće znati koliko je znoja, truda, volje i ljubavi pušteno i dano za tu jednu predstavu, bila ona dobra ili loša."
Vjeruj mi da dobro znam šta znači proljevati znoj da bi stao na stage bolje nego ćeš ti ikada...ali je puno ljepše kad se taj trud i volja i vide kroz predstavu! Kad bi samo vidjela te predstave svjetske produkcije ili neke koncerte svjetski poznatih zvjezda...kako ti plesači izgledaju...kao klonovi...jednostavno te ostave bez daha!! Oni svi plešu kao jedan, nema mjesta za iznimke...a uopće ni ne govorim o ekstremnim stvarim kao npr. činjenica da si plesači i fizički moraju odgovarati. Znači da nema prevelike razlike među njima. Nažalost tu samo malo debljima nema mjesta. A što je i logično..zamisli da jedna Blanka Vlašić ima trbušinu....!! Tako da mi nemoj govoriti o mučenju... Na koliko samo audicija trebaš krv proliti da bi stao na taj stage...ma nemaš pojma!!! A ta europska o kojima pričaš...neću opet ponavljati ali znam da znaš koliko su mjerodavne te medalje silne! I ja sam bila po tim natjecanjim pa sam osvojila medalje kao i još desetak plesača u istoj kategoriji, što boljih, što lošijih, ali sigurno ne na istom nivou!! I većina tih plesača u svijetu niti ne zna za to natjecanje, onda znaš koliko je bitno!
I za kraj što se tiče pjevanja...IZBACITE! Ja ti garantiram da nitko ne pjeva dok pleše osim u mjuziklima...ako gledaš ono šta valja, naravno!
Pozz
flameica
Pa ovako... U nečemu se slažem s tobom, a u nečemu ne... I ja sam gledala profi plesače i znam kako plešu... kao jedan, baš tako kao što si rekla, kao klonovi. Ali ti nisi došla u Pariz, niti si došla gledati profi grupu, niti si platila kartu 100EUR. Normalno da nije fer da one koje se manje trude plešu isti broj dionica kao i one koje se više trude...
Oprosti ako sam te uvrijedila ali sa svime što sam dosada rekla htjela sam samo reć da mi je žao što si toliko popljuvala tu predstavu, jer zaista nije bila takva kakvom si je ti opisala... I mislim da čak i ti tako sada misliš. Da je 20 kn u vjetar bačeno, da skaču uokolo bez imali smisla... Mislim da to nitko nema pravo reći, čak i da je istina, a nije!!!!!
Mislim da pjevanje dok se pleše ne smeta, meni je (da budem iskrena) tako i ljepše, ali da svi pjevaju, ili da nitko ne pjeva... Većinom se pjeva u mjuziklima, ali nije zabranjeno (bar ja nisam čula da je). Ako ne smeta profi sudcima, onda je valjda ok...
To je sve od mene... Pozdrav tebi!
Zadnja promjena: flameica; čet svi 28, 2009 12:35 am; ukupno mijenjano 2 put/a.
ALI ZAISTA JE BILO DIJELOVA GDJE SKAČU BEZ VEZE UOKOLO KO MUHE BEZ GLAVE....AL NEMA VEZE. OVO JE FORUM GDJE SE PIŠU DOJMOVI BILO ONI DOBRI ILI LOŠI PA ETO MOJ JE BIO LOŠ I IMALA SAM PRAVO TO REĆI...ZAŠTO BI IH SVI HVALILI KAD NISU BAŠ TOOLIKO DOBRE!! I TO JE TO! AL DOBRO DOSTA O TOME...BIT ĆE VALJDA BOLJE...ZNAM DA TO NIJE PARIZ ALI MALO VIŠE PROFESIONALIZMA NE BI ŠLODILO!
A OVO DA PJEVANJE NE SMETA SUCIMA NE ZNAM GDJE SI ČULA (SAMO NEMOJ REĆI NA EUROPSKOM) TO JE DISKVALIFICIRANJE ODMAH, A POGOTOVO NA NATJECANJIMA LATINO I STANDARDNIH PLESOVA KOJE SI SPOMINJALA!!!
BYE!
flameica
Ako je diskvalificiranje odmah... ne znam zašto su prošle sa izvrsnim mjestima i mnogim pohvalama =)
Upravo tako... ovo je forum gdje se pišu dojmovi, bili oni dobri ili loši... tvoj je loš, i to je u redu!
Nemam namjeru svađati se niti išta loše, također sam iznijela svoje mišljenje baš kao i ti =)
Pozdrav! =)
Zadnja promjena: flameica; čet svi 28, 2009 12:37 am; ukupno mijenjano 1 put.
xx
Broj postova : 16 Registration date : 21.04.2008
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sri srp 09, 2008 9:48 am
MA NIJE TO SVAĐA SAMO TI POKUŠAVAM NEŠTO DOKAZATI JER MISLIM DA IMAM MALO VIŠE ISKUSTVA U TOME OD TEBE ISVIH FLEMEICA ZAJEDNO....A I NISAM JEDINA KOJA TI JE TO REKLA!
AKO MALO NEKO ZIJEVNE NEKAD TO JE SLUČAJNO ALI SIGURNO NE OTPJEVAJU CIJELU PJESNU ZAJEDNO....
A ŠTO SE TIČE TIH IZVRSNIH MJESTA I POHVALA OPET SE RADI O TIM EUROPSKIM NATJECANJIM KOJA SU U BITI AMATERSKA I RADI SE SAMO O UZIMANJU PARA NAMA NAIVNIM PLESAČIMA KOJI MISLIMO DA SMO NEŠTO POSTIGLI TIM MEDALJAMA. ZATO SU I NAPRAVILI TAKVA PRAVILA DA SVI ŽIVI DOBIJU MEDALJU, TKO GOD DOĐE, MAKAR I BRONCU I NEMA NIKAKVIH RIGOROZNIJIH PRAVILA JER SAMO ŽELE UZET PARE!! NE ZNAM DALI ZNAŠ KOLIKO SE PLAĆA PO JEDNOJ KOREOGRAFIJI ILI PO PLESAČU ALI PUNO..PITAJ MALO TVOJE KOLEGICE....I ŠTO JE NAJTUŽNIJE TO SE PLAĆA IZ VAŠEG ĐEPA, OD ČLANARINA, TOBOŽE KOSTIMA I SLIČNIH GLUPOSTI!! PROŠLA SAM TO VEĆ 100 PUTA, ZNAM KAKO TO FUNKCIONIRA!!
ŽAO MI JE ŠTO TI RUŠIM SLIKU O TVOJOJ FLAME FAMILY ALI MORAM TI RAZBITI TU ILUZIJU!!
flameica
Naslov: Re: Plesna grupa Flame predstavlja... sri srp 09, 2008 5:59 pm
Ne moras mi razbiti nikakvu iluziju... ja znam kakve su one i sliku o njima mi nitko nece srusit (vjerojatno nikada)! A za placanje, to znam.. ali ipak, priznaj i sama, cak i kad broncu dobis osjecas se lijepo i pocasceno (makar postoji jos puno boljih koreografija).. ipak, ne mozes uopce otic na eur. (ili neko drugo natjecanje) da samo bezveze skaces uokolo.
Zadnja promjena: flameica; sub pro 13, 2008 9:12 pm; ukupno mijenjano 1 put.
zanimljivo je kako me uvik jazz plesači uspiju razočarat sa njihovim razmišljanjima...
ovo je bila produkcija, i kakve ima veze jel ko piva dok pleše? produkcija je show, za publiku i koliko ja znan publici ne smeta ni pojačana mimika lica i pivanje dok se pleše... meni osobno je pivanje bezveze, jer sa njime odvlačite pozornost sa onoga što bi publika trebala gledat, a to je tijelo... samo kažem da previše pizdite oko toga... zamarate se sa nevažnim stvarima...
i sva ta priča o plesu kao plesu umjetničko izražavanje ovo ono... koji k onda svako malo spominjete suce i kategorizirate skroz bespotrebno? to mi nema smisla nikakvoga... jel umjetnost tu da se sudi? sve je to konformizam ljudi i volja da se to nekako definira da se ljudi mogu privuć i na kraju krajeva neka para i zaradit od tih ljudi... čast iznimkama naravno, al siguran sam da te iznimke maju mišljenje ko i ja...
sad naravno, pitat će ljudi ko je ovi lik... jazzeri me neće znat, zato šta sam ja obični "ulični" plesač...i koji k ćemo sad slušat nekog idiota "hiphopera"... navika san već od jazzera da ne cijene "street" plesove, da ih tako nazoven, al me opet uspiju iznenadit.. jer ljudi sa tolikin razumijevanjem u ples ne cijene ono što je u plesu najbitnije... osobni izražaj, improvizacija, freestyle... to je jebeni ples... koreografaije se rade za laike da ih možeš nešto pokazat, aa ako želiš respect od kolege plesača jedini pravi način da ga zaradiš je improvizacija... sad će se svi jazzeri napizdit na mene, možda zato šta san u pravu... ako ne, molin vas, prove me wrong
p.s. e xx, inače da je ovo normalan forum i da ima normalne modove tebe bi već kikalo se njega je su velika slova DERANJE. pripazi malo
Pa šta ako se DEREM!!!!!????? Ne mislim niš loše!!!
Ples se može kategorizirati pod umjetnost i pod sport. I u jednom i u drugom polju postoje ljudi koji su priznatji, više plaćeni, poznatiji javnosti itd...i ovi drugi za koje nitko nema pojma ali se bave istim "poslom"...smatram da ti spadaš pod ovu zadnju grupu.
Kao što je u umjetnosti Da Vinci ili u sportu Ivanišević....i Da Vincijeva djela i Goranova igra se na neki način ocjenjuju. Sport znaš kakv je, postoje natjecanja, dobivaju se priznanja i natječe se tko je bolji...ista stvar u plesu...to što ti ne sudjeluješ na natjecanjima tvoja stvar, i u pravu si po meni, kao što sam rekla uzimanje love...bolje da radiš nešto za nekoga pa da ti uzimaš lovu (iskreno to ja sada radim)....ali kao i svugdje postoje pravila koja profesionalci ne krše....tema rasprave je bila koliko su Flameice profesionalne?? I kome se sviđa njihov ples, a kome ne?
A o umjetnosti isto netko sudi...jer ne bi onda neka djela vrijedila milijune $, a neka ni k....a! Isto ti je s plesačima!!! Neki vrijede neki ne!!!!