SamoPlesi.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SamoPlesi.com

plesi, komentiraj, savjetuj....

Početna stranicaPretraľnikLatest imagesRegistracijaLogin

Razdvajanje hip hopa i break dancea

Go down 
+15
Braincancer
andeoske oci
Scythe
Lord Tvidža
Koka
JustDance
prokslei
anchica_pu
Mirko Fodor
Peewee
Just me
kika
Seky
pertla
Renchi
19 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3
Autor/icaPoruka
ritamulice

ritamulice

Male Broj postova : 270
Job/hobbies : Plesni Koreograf
Registration date : 21.02.2008

Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Empty
PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimened vel 24, 2008 8:14 pm

Ma nije to moja ideja niti sam izmislio toplu vodu"samo sam ukljucio bojler". To je 90-tih napravio Mr.Wiggles company Boogizone,tako se u americi ponovo popularizirala i pokrenula malo umrtvljena scena. Boze moj, recept isproban pa ga valja samo primjeniti i kod nas. NIje ni kod njih(ja gledo i prisustvovo) na pocetku bilo to bajno, danas je to workshop i class koji je najpoznatiji na svijetu po ; kvaliteti, razlicitosti (classevi svega) i neobicnim voditeljima koje ekipa iz boogizona dovodi iz cijelog svijeta. Neki ljudi su tam dosli ko velike zvijezde (prosle god. workshop je vodio Usher), drugi potpuno nepoznati...ali nitko nije otisao kao nepoznat. Jednostavno dijeluje. Treba isprobati. Dancing angel
[Vrh] Go down
Koka

Koka

Male Broj postova : 435
Job/hobbies : Biciklizam/Bboying
Registration date : 13.01.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimened vel 24, 2008 8:49 pm

no dobro kuzim te.samo ti zelim sretno s prostorom=) hehe!
[Vrh] Go down
http://energy000.blog.hr
ritamulice

ritamulice

Male Broj postova : 270
Job/hobbies : Plesni Koreograf
Registration date : 21.02.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepon vel 25, 2008 3:46 am

Tnx Laughing
[Vrh] Go down
Dar-El

Dar-El

Broj postova : 1
Registration date : 12.04.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimesri svi 07, 2008 11:50 am

Ev čitam ovdje kak si raspravljate o razdvajanju dvaju glavnih plesova koji predstavljaju hrvatsku hip hop kulturu.
Ostavljate li mjesta na eventima prema svom mišljenju za skejtere,bajkere,grafitere,mc-je?
[Vrh] Go down
JustDance
Moderator
JustDance

Male Broj postova : 98
Job/hobbies : dance, dance, dance ... and i'm profesional assasin
Registration date : 12.11.2007

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimesri svi 07, 2008 12:52 pm

pa skejteri i bajkeri su skroz druga prica i ne idu uz hip-hop...grafiti mi nekako vise moraju biti zastupljeni mada je u zagrebu na jednom otvorenom forumu bilo jako velike diskusije dal su grafiti uopce i dio hip-hop kulture jer su ipak nastali prije hip-hopa a sto se mc-a tice u Hrvatskoj pogotovo mladih ce kod mene imat imalo respecta i mjesta kada pocnu repat iskreno i ono sto zaista jesu a ne da svi samo psuju, glume gangstere, repaju o kujama, kvartu, lovi i sl...a i zasto se trudit oko ljudi koji nikada nisu imali neki respect prema bboyima cast iznimkama ali to je tako malo da se i to izgubilo....

pogledaj samo pride i ona nekolicina repera koji su nastupali...prvo dosli su tamo mrtvi pijani sto je prva greska ako zelis ista napravit u zivotu a jos si nitko i nista, drugo psovanje je bilo brutalno, trece svadjanje sa organizatorima kako ce i kad nastupati tako da po meni ja sam davno otpisao repere tj. mc-je na eventima gdje je break ili new style
[Vrh] Go down
http://www.samoplesi.com
Koka

Koka

Male Broj postova : 435
Job/hobbies : Biciklizam/Bboying
Registration date : 13.01.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimesri svi 07, 2008 2:10 pm

JustDance je napisao/la:
pa skejteri i bajkeri su skroz druga prica i ne idu uz hip-hop...grafiti mi nekako vise moraju biti zastupljeni mada je u zagrebu na jednom otvorenom forumu bilo jako velike diskusije dal su grafiti uopce i dio hip-hop kulture jer su ipak nastali prije hip-hopa a sto se mc-a tice u Hrvatskoj pogotovo mladih ce kod mene imat imalo respecta i mjesta kada pocnu repat iskreno i ono sto zaista jesu a ne da svi samo psuju, glume gangstere, repaju o kujama, kvartu, lovi i sl...a i zasto se trudit oko ljudi koji nikada nisu imali neki respect prema bboyima cast iznimkama ali to je tako malo da se i to izgubilo....

pogledaj samo pride i ona nekolicina repera koji su nastupali...prvo dosli su tamo mrtvi pijani sto je prva greska ako zelis ista napravit u zivotu a jos si nitko i nista, drugo psovanje je bilo brutalno, trece svadjanje sa organizatorima kako ce i kad nastupati tako da po meni ja sam davno otpisao repere tj. mc-je na eventima gdje je break ili new style

slazem u potpunosti,mislim ako vec ima mc-a kaj glume sa tim getto i gansta shitom,mislim ako vec zele uspjet ce to sa nekim boljim rijecima,i bolej ce ih ljudi cjeniti,kaj se tice grafita e nisam bas zata stara vremena no po meni nekak spadaju u hip-hop kulturu,po mojem misljenu od kojega nemam misljenje da vam dokazem hehe,jednsotavno spajam to dvoje,a skejteri su totalno druga prica,skejt je dobar sport al niti slican bboying i nema veze s bboyingom,hehe=)po mojem!
[Vrh] Go down
http://energy000.blog.hr
Lord Tvidža

Broj postova : 102
Registration date : 14.01.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimečet svi 08, 2008 3:58 am

Inače, hip-hop ples NEMA APSOLUTNO baš nikakve veze sa hip-hop kulturom. On se samo radi na crnu komercijalnu glazbu koju ljudi zovu hip-hop, iako to nije hip-hop. Hip-hop je nekaj drugo a hip-hop ples je u biti b-boying. Ali dosta semantike.
Bajkeri & skejteri isto nemaju ama baš nikakve veze sa hip-hop kulturom osim kaj neki od njih koji to rade možda slušaju tu glazbu. Isto kao i oni koji plešu gore spomenuti hip-hop pod koji ide i newstyle itd. Ali to ne znači da je to dio kulture koju zovu hip-hop. Stvar je malo zamršenija nego kaj mnogi uopće to i znaju i vide.
Za grafite & repere je moderator sve napisao.
Jedina poveznica svega gore je da danas laici i opća javnost to svrstavaju pod termin urbana kultura, iako pod istu spada i još toga kaj isto nema veze sa terminom "hip-hop".
[Vrh] Go down
Peewee

Broj postova : 153
Registration date : 26.12.2007

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 2:04 am

franc, istina je da su grafiti nastali prije... kao i puno toga drugog, kao i bboying, jedino su mc-i nastali uz DJ-e, a sva ta ekipa koja je radila svako svoje se ujedinila na partijima koje su radili u kvartu, kako su svi bili iz bronxa, tj sve to je pocelo u bronxu i kako nesto da bi se nazvalo kulturom mora imat sve aspekte umjetnosti i jos gomilu toga, oni su to nazvali Hip-hop kulturom...

jer i repanje je postojalo puno prije svega toga i to cak popularno u istom onom slangu koji su kasnije MC-i koristili, ako je itko ikad sluso Last Poetse znat ce o cem pricam... a taj slang je potekao od Iceberg Slima, crnackog pisca s pocetka 20.og stoljeca.... uglavnom ima tog puno sto je utjecalo i stvaralo kulturu, ali grafiti, bboying, mcing i djing definitivno jesu hip-hop...
[Vrh] Go down
Lord Tvidža

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 3:10 am

To su stari elementi hip-hopa. Kasniji su elementi kvart, auti, pičke, ekipa, "cash", zlato & "Hennesy" i "Courvoisier". I košarka.. Smile))
[Vrh] Go down
Peewee

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 11:52 am

da, tak nešto sam i ja čito na jednom hip-hop forumu, pa vjeroatno to i je tak...
[Vrh] Go down
Lord Tvidža

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 2:50 pm

E da, zaboravio sam i travu, "SonyPlayStation" & "crack". Very Happy Very Happy Very Happy
[Vrh] Go down
JustDance
Moderator
JustDance

Male Broj postova : 98
Job/hobbies : dance, dance, dance ... and i'm profesional assasin
Registration date : 12.11.2007

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 4:34 pm

Peewee je napisao/la:
franc, istina je da su grafiti nastali prije... kao i puno toga drugog, kao i bboying, jedino su mc-i nastali uz DJ-e, a sva ta ekipa koja je radila svako svoje se ujedinila na partijima koje su radili u kvartu, kako su svi bili iz bronxa, tj sve to je pocelo u bronxu i kako nesto da bi se nazvalo kulturom mora imat sve aspekte umjetnosti i jos gomilu toga, oni su to nazvali Hip-hop kulturom...

jer i repanje je postojalo puno prije svega toga i to cak popularno u istom onom slangu koji su kasnije MC-i koristili, ako je itko ikad sluso Last Poetse znat ce o cem pricam... a taj slang je potekao od Iceberg Slima, crnackog pisca s pocetka 20.og stoljeca.... uglavnom ima tog puno sto je utjecalo i stvaralo kulturu, ali grafiti, bboying, mcing i djing definitivno jesu hip-hop...

gle nije stvar sto ja mislim sto je hip-hop i sta sve spada u hip-hop, samo sam rekao da sam slusao na jednom forumu od rijeci naseg najboljeg hr. writera Gene-a koji tako tvrdi...covjek valjda bolje kuzi jer je u tome jako dugo...al drugo je sto ti kazes utjecanje i sta to zapravo je...pa james brown je utjecao na razvoj hip-hop kulture i samog bboyinga pa ne spada u hh nego u funk/soul eru...
[Vrh] Go down
http://www.samoplesi.com
Peewee

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet svi 09, 2008 10:02 pm

ma nisam ja tebi nista reko, ja ti kazem da su bboying, mcing/djing, i graffiti nastali odvojeno... sve za sebe, sve u razmaku par godina, sve iz sasvim drugog razloga... pa nisu se oni 73. nasli i rekli, ajmo radit hip-hop, to ce bit graffiti, bboyi....

slazem se da Gene sigurno zna vise od mene, samo ti ocem rec da si ga malo krivo shvatio... isto to stalno govore svi pioniri svih tih elemenata...
[Vrh] Go down
Lil' T

Lil' T

Female Broj postova : 27
Job/hobbies : Ples i glazba
Registration date : 29.07.2008

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitimepet kol 01, 2008 4:15 pm

hmm,nisam u toku bas ne znam
al ono,mislim,sve se to razvijalo godinama,npr break je nastao tako da su se spajali elementi raznih plesnih stilova kao sto je u pocetku od onih aftickih pa sve do house dance-a u novije vrijeme. Takodjer su u break uvedene "finte" nekih sportova sto ne mogu tocno pojasnit al na you tubeu se mogu naci filmici o nastanku break-a.
Hip hop takodjer,iako ja mijesam stilove dok plesem,kad sam vidjela one prve,prve plesove hip hopa bilo mi je ono "simple" malo,al kad se danas usporedi sve sa time.... affraid
Meni se osobno najvise svidja krump,house dance i pop locking,a bome i lyrical. Al u krumpu poludim! Dancing devil
Kao sto sam gore navela da se break u zadnje vrijeme sa svime mijesa,ja break miksam sa hip hopom i to sa c walk-om,house dance-om i pop lockingom. Takav mi je stil,malo freeky al sta ces Suspect
Pozdrafcekooo geek
[Vrh] Go down
http://www.myspace.com/locafdu
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Razdvajanje hip hopa i break dancea   Razdvajanje hip hopa i break dancea - Page 3 Icon_minitime

[Vrh] Go down

Razdvajanje hip hopa i break dancea
[Vrh] 
Stranica 3 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Break'n'Beat (Osijek, 22.6.)
» HIT THE STREET TAKE A BREAK 13 - 15.06.08 KARLOVAC
» di se moze upisati ? hip.hop. ^^ & Break Dance. (: ^^